Avustralya’nın başkenti Canberra’da baharın gelmesiyle birlikte her yıl düzenli olarak yapılan halka açık lale festivali, hafta sonunda en kalabalık günlerini yaşadı.

Başkent Canberra’da halk yararına düzenlenen 28. Lale Festivali’ne ülkenin her yerinden ziyaretçiler geliyor. Pazartesi günü de tatil olması sebebiyle uzun hafta sonunu değerlendirmek isteyen Avustralyalıların Canberra’daki Lale Festivali'ne katılımı yüksek oldu. 1988 yılından beri düzenlenen festivalde, her çeşit lalenin sergilendiği lale bahçelerinde gezen Avustralyalılar, Federal Parlamento, Savaş Müzesi ve diğer turistik yerleri de gezme imkanı buldu.

Ekim ayının ortasına kadar devam edecek olan Lale Festivali süresince, Avustralya’nın tüm eyaletlerinden okulların toplu gezileri gerçekleştirilirken binlerce aile de rengarenk güzelliği görmek için Canberra’yı ziyaret ediyor. En düşük su kullanımı gerçekleştirilerek yetiştirilen lalelerin sergilendiği festivalde bir ay boyunca, tarım ve bahçecilik alanında faaliyet gösteren firmalar da tanıtımlarını yapıyor. Festival kapsamında düzenlenen programlarda, hemen hergün müzik dinletileri, çeşitli sanat gösterileri ve Aborjinler başta olmak üzere değişik ırkların kültür etkinlikleri de düzenleniyor.

Festivale kuzey yarımküredeki ülkelerden gelen turistler ise lale bahçelerinin içinde hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Yaşlılar, çocuklar başta olmak üzere hemen her yaş grubunun hoş vakit geçirebilmesi için düzenlenen festival boyunca sağlıklı yaşam ve çevreyi korumak için de ziyaretçilere bilgiler veriliyor. Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı münasebetiyle açılan ve "reflection (aksetme)" adı verilen bölümde ise ziyaretçiler satın aldıkları kırmızı güllerle ölenleri anıyor.