Avustralya Türk İş Konseyi (ATBC) yıllık olağan kurulu toplantısında konuşan İşçi Partisi Milletvekili Frank McGuire, "Sirius Kolejleri, ATAR skorlarına göre üniversite sınavlarında bölgedeki en iyi neticeleri elde etti. Bu başarılar Türk toplumu ve bölge için büyük bir kredidir." dedi.

Avustralya Türk İş Konseyi (Australian Turkish Business Council) 13’üncü olağan genel kurulunu, Hume kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirdi. Programın açış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mustafa, programa katılan misafirlere teşekkür etti. ATBC’nin 13 yıl önce kurulduğunu belirten Mustafa, yıllık faaliyetleri ve yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Avustralya arasındaki ilişkilerin önemine işaret eden Mustafa, bu yıl Anzak törenlerinin 100. yıl kutlamalarının Çanakkale’de yapılacağını hatırlattı. Mustafa, Çanakkale Savaşları ile başlayan Avustralya ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin, günümüzde olduğu gibi ticari, ekonomik, eğitim ve kültürel alanlara da yansıdığını söyledi. İki ülke ticari ilişkilerinin daha yüksek seviyeye çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Mustafa, özellikle Avustralyalı Türk gençlerine de ulaşmak istediklerini ifade etti. Hüseyin Mustafa, Türk gençlerine de sahip çıkarak, onlara değişik iş imkânları konusunda yardımcı olmak istediklerini sözlerine ekledi.

TÜRK KOLEJİ MEZUNLARI, ÜNİVERSİTE SINAVINDA EN İYİ SKORLARI ALIYOR

ATBC genel kuruluna katılan İşçi Partisi Eyalet Milletvekili Frank McGuire çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşçi Partisi Broadmeadows Bölge Milletvekili McGuire, iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, Avustralya ve Türkiye arasında Çanakkale Savaşları ile gelen dostluğa dikkat çekti. McGuire, Çanakkale’de savaşarak dost olan yegane iki toplum Türkiye ve Avustralya halklarının bugün de Avustralya’da Jony ve Mehmet şeklinde yan yana yaşadığını belirtti.

Milletvekili Frank McGuire, iki ülke ilişkilerinde bilhassa eğitim alanında gelişmelerin olduğunu vurguladı. Selimiye Vakfı’na bağlı olarak Victoria’da eğitim hizmeti veren Sirius Eğitim Kurumları’nın eğitimde elde ettiği başarılara dikkat çeken McGuire, "Sirius Kolejleri, ATAR skorlarına göre üniversite sınavlarında bölgedeki en iyi neticeleri elde ederek başarılı okullar arasında yer aldığı gibi üniversiteyi kazanan öğrenciler de başarılı bir şekilde okullarını tamamlayıp diplomalarını alıyorlar. Bu başarılar Türk toplumu ve bölge için büyük bir kredidir." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki çalışmalara değinen milletvekili McGuire, Broadmeadows’un mevcut imajını hep birlikte değiştirmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Yapılacak birçok iş olduğunu ve bu işleri birlikte ve dayanışma içerisinde gerçekleştirebileceğini aktaran Frank McGuire, konuşmasını şöyle tamamladı: "Broadmeadows deyince akla Ford fabrikası geliyordu. Ama artık bu fabrikanın kapanması kesinleşti. Konumu itibariyle çok güzel bu alana evler yapılsın istemiyorum. Bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacak, insanlara yeni yeni iş imkanları sağlayacak, CSL gibi dünya çapında ithalat ve ihracat yapan büyük şirketlerin gelmesini arzu ediyorum."

Öte yandan, konuşmalardan sonra ATBC yıllık genel kurulunda yapılan oylamada, Hüseyin Mustafa yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, geçen yılki yönetim kurulu üyeleri bu dönemde de görevlerini sürdürecek.