Avustralya'nın New South Wales eyaletinde 1800 öğrenciye hizmet veren Amity Eğitim Kurumları, 4,5 milyon dolarlık ek binayla, Prestons Kampüsü’ne yeni derslikler kazandırdı. Açılışta konuşan İşçi Partisi Federal Milletvekili Laurie Ferguson "1996 yılında 30 talebe ile başlayan okulun bu seviyeye geleceğini kimse tahmin edemezdi. Bizzat kendim o zorlu günlere de şahit oldum. Şimdi de gelinen bugünkü noktada yine sizlerle beraberim. Ülkemiz başka ülkeler gibi değil, burada inanç farklılığı yok. Dini inançları gözetilmeden herkes eşit şekilde yardım alabiliyor.” dedi.

New South Wales (NSW) eyaletinde 1800 öğrenciye hizmet veren Amity Eğitim Kurumları, 4,5 milyon dolarlık ek binayla, Prestons Kampüsü’ne yeni derslikler kazandırdı. Öğrenci kayıtlarında yaşanan yoğun talep karşısında, eğitim çalışmalarını genişleten okul yönetim kurulu, geçen yıl Mayıs ayında temeli atılan 12 dersliği, törenle hizmete açtı.

Açılış programına Federal ve Eyalet Milletvekilleri, yerel siyasetçiler, Galaxy Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ile öğretmen ve veliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Amity Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan, davete katılanlara teşekkür etti. Erdoğan, özellikle batı Sydney’de okulların gelişmesi için Federal ve Eyalet Hükümetlerinin vermiş olduğu desteğin çok önemli olduğunu hatırlatarak; "Okulumuz, 3 kampüste 5 okul ve 200 çalışanı ile 42 değişik milletten yaklaşık 1800 öğrenciye hizmet vermektedir. HSC başarısı ile Amity Koleji bu bölgenin en iyi okullarından biri olarak tanınıyor. Eğitim kurumlarımız, akademik yönden başarılı, ahlaklı ve topluma hizmet verebilecek bilinçte vatandaşlar yetiştirmektedir." dedi.

Werriwa Bölgesi Federal Milletvekili Laurie Ferguson da yaptığı konuşmasında, Amity Eğitim Kurumları’nı, kuruluşundan bu yana yakinen bildiğini belirterek, 1994 yılından beri verilen emeklerin bu okulu bugünlere taşıdığını söyledi. Milletvekili Ferguson, "1996 yılında 30 talebe ile başlayan okulun bu seviyeye geleceğini kimse tahmin edemezdi. Ben bizzat kendim o zorlu günlere de şahit oldum. Şimdi de gelinen bugünkü noktada yine sizlerle beraberim. Bu gelişmeleri yakından bilen biri olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; burada okuyan öğrenciler okulun sunduğu geniş müfredat sayesinde çok yönlü eğitim alıyorlar. Bu ülke başka ülkeler gibi değil, burada inanç farklılığı yok. Hükümet kim okul açarsa açsın yardım ediyor. Dini inançları gözetilmeden herkes eşit bir şekilde yardım alabiliyor. Hepinizi tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından program yeni binadaki araştırma merkezinin kurdela kesimi ile sona erdi. Bu arada davete katılan siyasilere Galaxy Vakfı CEO’su Murat Yanık, Australia Universal Federation Eğitim Koordinatörü Mehmet Koca, Diyalog Koordinatörü Ahmet Yamakoğlu ve Amity Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aksu tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

4,5 MİLYON DOLARA MAL OLDU

Geçtiğimiz Mayıs ayında Prestons’daki merkez kampüste temeli atılan erkek lisesi, 2015 yılı eğitim-öğretim yılına yetiştirilerek hizmete girdi. 3050 metrekare alan üzerinde inşa edilen yeni binada 12 dersliğin yanı sıra, 4 laboratuvar, araştırma merkezi, müzik odası ve diğer birimlerden oluşan bina, bir yıl gibi kısa süre içinde inşaatı tamamlanarak, yeni eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmişti.

NSW MİLLETVEKİLİ LYNCH: BEN DE BU OKULUN BİR PARÇASIYIM

NSW Liverpool Eyalet milletvekili Paul Lynch, Amity Koleji’nin yaptığı birçok açılış ve programa katıldığı için kendisini bu okulun bir parçası olarak gördüğünü söyledi.

1995'te açılan ilk Türk okulunun yapılmasına izin verildiği zaman itiraz edenlerin, şimdilerde okuldan mezun olanlara bakmaları istediğini belirten milletvekili Lynch şöyle devam etti: "Ne zaman sizden bir davet alsam, aklıma 1995’li yıllar geliyor. 1995’te Liverpool Belediyesi’nin burada okulun yapılmasına izin verdiği ve buna karşılık o zamanki çılgın ve anlamsız itirazlar aklıma geliyor. O gün itirazlarını yapan insanlar bunun yanlış olduğunun ispatını görmek istiyorlarsa, işte bu okulu gelip görsün ve mezunlarını tanısınlar. Okula, binalara, talebelere baksın ve ona göre kararlarını versinler. Bu okul sadece yüksek puan alarak üniversiteye başlayan gençler için değil, hepimiz için, bölge insanı için ve Liverpool halkı için faydalı olmuştur. Başarılarınızın devamını diliyorum."

NSW Eyaleti Holsworthy bölgesi milletvekili Melanie Gibbons ise Türk okulunu şu sözlerle övdü: "Amity’e gönül veren insanlar burada inanılmaz bir okul kurmuş ve verdiği eğitimle bu okulun çok güçlü bir itibar kazandığını gördüm. Hepinizi böyle başarılı bir eğitim yuvası kurduğunuzdan dolayı tebrik eder, okula başarılar dilerim."

LİVERPOOL BELEDİYE BAŞKANI: KARDEŞLERİM TÜRK OKULUNDA OKUDU

Belediye olarak eğitim alanında öne çıkmak istediklerinin altını çizen Liverpool Belediye Başkanı Ned Mannoun, gelecek yıl Türk okulunun kuruluşunun 20. yıldönümünü kutlayacağını söyledi.

Kardeşlerinin Türk okulundan mezun olduğunu dile getiren belediye başkanı, "Hala 12.sınıfta okuyan kız kardeşim de burada." dedi. Liverpool'da üniversite açmayı planladıklarını anlatan Mannoun, açılışta bulunan herkesi tebrik ettiğini ifade etti.

Amity Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aksu da katılanlara şöyle teşekkür etti: "Özellikle projemizin tamamlanması konusunda gösterdikleri fedakarlıkları ve maddi manevi destekleri için eğitim gönüllülerine, velilerimize ve toplumumuza çok teşekkür ediyoruz."