Avustralyalı zengin işadamı Barry Lambert ve eşi, esrar keneviri bitkisinin tedavi amaçlı kullanımının araştırılması için Sydney Üniversitesi’ne 33 milyon dolar bağışladı. Bu rakam şu ana kadar üniversitenin aldığı en büyük bağış oldu.

İşadamı Lambert, kız torunlarının yaşadığı ağır hastalık nedeniyle böyle bir bağış yapmaya karar verdiklerinin belirterek, “Torunumuzun yaşadığı hastalık, esrar bitkisinin, sadece torunumuz için değil, çok çeşitli başka kronik hastalıklar konusundaki olumlu etkilerini de fark etmemizi sağladı. Bunlar geleneksel tedavi yöntemlerine cevap vermeyen hastalıklar.” dedi.

Torunlarının epilepsi hastalığı olduğunu belirten Lambert, “Biz bu bağışın gelecek için Avustralyalı bilim insanlarının bu bitkinin tedavi edici etkilerini keşfedebilmelerine yardımcı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Sydney Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr Michael Spence ise “Bu bağış bize aynı zamanda, uyuşturucu bağımlılığı, kanser ve obezite gibi rahatsızlıkların tedavisini araştırma konusunda da büyük bir yardım.” dedi.