Avustralyalı siyasilerin, seyahat harcamalarıyla ilgili yolsuzluk iddiaları, ülkenin siyasi gündemini sarsmaya devam ediyor. Eğitim Bakanı Christopher Pyne’ın Sydney seyahati için usulsüz şekilde 5 bin dolar harcadığı iddia ediliyor. Pyne, yeni yıl tatili sırasında yaptığı seyahatte, ailesinin uçak masraflarını devlete ödettirmekle suçlanıyor.

Eğitim Bakanı Pyne, yeni yıl ziyaretinin Başbakan Tony Abbot’la bir toplantı amacıyla yapıldığını ve bu nedenle resmi ziyaret olarak kabul edilmesi gerektiğini savunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Avustralya Federal Parlamentosu Başkanı Bronwyn Bishop’un istifası ile başlayan süreç, İşçi Partisi eski Çevre Bakanı Tony Burke’un ailesi için harcadığı uçak masraflarını vergiden geri aldığının ortaya çıkmasıyla devam etmişti.

Meclis Başkanı Bishop, parti toplantısına taksi yerine, vatandaşın vergilerinden 5 bin dolar harcayarak, devletin imkanlarıyla sağlanan helikopterle gidince istifa etmek zorunda kalmıştı.

Meclis Başkanı’nı en ağır şekilde ve sık sık eleştiren eski Çevre Bakanı Tony Burke’ün ise, Uluru’da Aborjinler için yapılan bir programa beraberinde götürdüğü ailesinin 8 bin dolardan fazla tutan uçak masraflarını devlete ödettiği ortaya çıkmıştı.