Avustralya, Pam tropik kasırgasının harabeye çevirdiği okyanus ülkesi Vanuatu’ya ilave yardım ekipleri gönderiyor. Daha önce acil yardım için bölgeye gönderilen 6 sağlık personeline ilave olarak 20 sağlık uzmanı daha acil yardım çağrısı yapın ülkeye gidiyor.

Victoria Eyaleti ve Kuzey Toprakları Bölgesi’nden hareket eden sağlık ekibinde doktor, hemşire, ambulans görevlileri ve teknik yardım elemanları var. Görevlileri götüren uçakta, 15 tonluk tıbbi malzeme de bulunuyor.

Şu ana kadar en az 11 kişinin hayatını kaybettiği Pam kasırgası nedeniyle, Vanuatu’da gıda sıkıntısının da yaşandığı bildiriliyor. Ada ülkesinin tek hastanesi ise kasırgada gördüğü zarar nedeniyle kısmen kullanılabiliyor. Çalışanların ise ameliyat yataklarında uyumak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Acil yardım için oluşturulan hastanenin Avustralyalı Geçici Başhekimi Dr Nicholas Coastworth, bölgede 80 hastaya bakabilecek bir sağlık merkezi oluşturduklarını belirterek, “Vanuatu hükümetinin bizden istediği bütün medikal malzemeyi getirdik. Amacımız ülkedeki sağlık sistemini yeniden eski seviyesine getirebilmek.” dedi.