Avustralyalıların okudukları ya da izledikleri haberlerin büyük bir kısmına inanmadığı ortaya çıktı.

Digital News Report tarafından yapılan araştırmaya göre, Avustralyalıların sadece yüzde 39’u haberlerin büyük bir kısmının doğruluğuna inandıklarını belirtiyorlar.

Avustralyalıların yüzde 53’ü ise, çoğunlukla güvendikleri kaynaklardan gelen haberlerin doğruluğuna inandıklarını söylüyorlar.
Dünyadaki 12 ülke bazında hazırlanan raporda, Avustralyalılar kendi kaynakları dışındaki haberlere güvensizlik konusunda Amerika’dan sonra ikinci sırada bulunuyorlar.

Araştırma; Finlandiya, Brezilya, Almanya, Danimarka, İngiltere, Japonya, İrlanda, Fransa, İtalya, Avustralya, İspanya ve Amerika'da yapıldı.

2 binden fazla Avustralyalıyla yapılan anketler sonucu elde edilen bilgilere göre, Avustralyalılar haberleri geleneksel haber kaynakları olan televizyon radyo ve yazılı medyadan ziyade, internet ortamından takip ediyor.

İnternet üzerinden takip ettikleri haberler için para ödeyenlerin oranı sadece yüzde 11. Haberleri hiç bir ücret ödemeden internet yoluyla takip edenlerin çok büyük bir çoğunluğu, hiç bir zaman internet haberleri için para ödemeyi düşünmediklerini belirtiyorlar.

Araştırma ekibinin direktörlerinden Rasmus Klais Nielsen, “İnsanların çoğu haberleri takip etmeyi ve bu haberlerdeki bilgileri kullanmayı seviyor. Ancak bunun için para ödemek istemiyorlar. Ayrıca internet haberlerini çepeçevre saran reklamlardan da hiç kimse hoşlanmıyor. Haber formatı verilmiş sponsor reklamları da haberlerle karıştırıldığı için insanların hoşlanmadıklarını belirttikleri içerikler arasında yer alıyor.” dedi.