Malcolm Turnbull’un geçtiğimiz Pazartesi akşamı Liberal Parti içinde yapılan gizli oylamayı kazanarak Avustralya’nın yeni başbakanı olmasının ardından seçmenlerin eğilimini ölçen ilk anket yayınlandı. Galaxy isimli anket şirketinin araştırmasına göre, Turnbull, şu anda Avustralya’nın en fazla tercih edilen lideri konumuna yükseldi.

Parti bazındaki anketlere göre, Avustralyalıların yüzde 51’i iktidardaki Koalisyon hükümetine destek veriyor. Ana muhalefet konumundaki İşçi Partisi’ni tercih eden Avustralyalıların oranı ise yüzde 49.

Liderler bazındaki anketlerde de Malcolm Turnbull yüzde 51 ile önde giderken, muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Bill Shorten yüzde 20’de kaldı.

İktidar hükümeti adına konuşan, Hazine Bakan yardımcısı Josh Frydenberg, anket sonuçlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Malcolm Turnbull, açık bir şekilde çok iyi bir başlangıç yaptı.” dedi.

Frydenberg ayrıca yeni Avustralya Başbakanı Turnbull’un hafta sonuna kadar yeni kabine ve bakanların görevleri konusunda karar vereceğini açıkladı. Frydenberg, “Turnbull, hafta sonuna kadar yeni ekibini kurmuş olacak. Önümüzdeki hafta ise bu yeni ekibin isimleri ve görevleri ilan edilecek.” dedi.