Avustralyalıların yemek alışkanlıklarının araştırıldığı yeni bir rapora göre, vatandaşların yüzde 6'sı yeteri kadar sebze yiyor.

Avustralya İstatistik Bürosu ABS tarafından 12 bin kişiyle yapılan anketlerle Avustralyalıların yeme ve içme alışkanlıklarının ne kadar sağlıklı olduğu araştırıldı. Buna göre Avustralyalıların sadece yüzde 6’sı yeterince sebze tüketiyor. Meyve tüketiminde durum nispeten daha iyi. Araştırmada, yüzde 52 oranındaki Avustralyalının yeterince meyve tükettiği ortaya çıktı.

Tasmanialılar yüzde 41 oranıyla Avustralya’da en fazla çay tüketenlerden. Güney Avustralyalıların ise yarısı günde en az bir fincan kahve içiyor.

Kuzey Toprakları bölgesindeki Avustralyalıların yüzde 21’inde her gün bir şekilde bira içiyor. Aynı oran Yeni Güney Galler Eyaleti’nde yüzde 14, Victoria Eyaleti’nde yüzde 12 ve Canberra’da yüzde 11 seviyesinde. Şarap tüketiminde ise yüzde 22 ile Canberralılar başı çekerken, yüzde 18’le Güney Avustralya ve Batı Avustralya, yüzde 15’le Victoria ve Tasmanialılar ve yüzde 13’le Kuzey Toprakları bölgesi sıralamaya giriyor.