Azerbaycan Büyükelçiliği ilk defa ülkesinin medeniyet ve kültürünün bilinmesi için Avustralya'da tanıtım günü düzenledi. Başkent Canberra'da düzenlenen tanıtım gününde, Azerbaycan'ın milli giysileri ve yemekleri sergilendi.

Geçen yıl Canberra’da açılan Azerbaycan Büyükelçiliği'nin ülkenin kültürünü tanıtmak için yaptığı etkinliğe katılım büyük oldu. Cumartesi günü Azerbaycan Büyükelçiliği’ndeki tanıtım gününe 300’e yakın misafir katıldı. Davetliler milli yemeklerin ve içeceklerin tadına bakarken, Azerbaycan milli dansları, milli giysileri ve ülkeye ait turistik video ve fotoğrafları görme fırsatı buldu.

Bir gün boyunca gruplar halinde Büyükelçilik personeli tarafından ağırlanan davetliler, Azerbaycan hakkında merak ettiklerini yetkililerden öğrendi. Tanıtım gününe gelen Avustralyalılar, etkinliğe katılmaktan memnun olduklarını ve en kısa sürede Azerbaycan’ı ziyaret edeceklerini ifade etti.

Davetliler, milli giysilerle folklor gösterisi yapanları ilgiyle izlerken bazıları oyuna iştirak etti. Bazı davetliler de Büyükelçi Rövşen Cemşidov ve milli giysiler giyen elçilik mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.