Avustralya'nın Queensland eyaletinde aşırı yağmurlar sonrası oluşabilecek seller için alarm verildi. Hava tahminlerine göre bölgede 300 milimetre yağış bekleniyor.

Sel tehlikesi altında bulunan bölgedeki su havzaları olan Daintree, Mossman, Barron, Mulgrave, Russel, Johnstone, Tully ve Murray nehirlerinde su seviyelerinin riskli olduğu bildiriliyor. Meteoroloji yetkilileri ise Çarşamba günü fırtına olabileceği tahmininde bulunuyor.

SELE KARŞI KUM TORBALARI

Eyaletin kuzeyindeki bölgelerde yüzlerce kişi ücretsiz olarak verilen kum torbalarını alarak içlerini dolduruyor. Port Douglas bölgesinde şu ana kadar 2 bin kum torbasının doldurulduğu bildirildi. Halk, sel tehlikesi olan bölgelere ise şimdiden kum torbalarını yerleştirmeye başladı. Cairns şehrinde de yine bin adet kum torbası hazırda bekletiliyor.

Öte yandan, Cooktown kasabasında, Cumartesi günü ailesi ile yüzmeye giden 9 yaşındaki kız, yükselen sel sularına kapılarak gözden kaybolmuştu. Kızın cesedi, kurtarma ekipleri tarafından saatler sonra olay yerinden 400 metre uzaklıkta bulunmuştu.