Avusturya Başbakanı Werner Faymann, borç batağında olan ve kreditörlerle arasındaki anlaşmazlığı çözemeyen Yunanistan'ı ziyaret etti. Faymann, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a "Hem seni hem de (Avrupa Komisyonu Başkanı) Juncker'i destekleyeceğim." dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın daveti üzerine Atina'yı ziyaret eden Faymann mevkidaşı ile görüştükten sonra düzenlenen basın toplantısında konuştu. Çipras'ı ve Juncker'i destekleyeceğini belirten Faymann işsizlik varken ekonomik krizden çıkılamayacağını ifade etti.

Haziran sonuna kadar Yunanistan'la bir anlaşma sağlanmasının gerekli olduğunu aktaran Faymann "Bir sonraki zirve toplantısına kadar gelişme kaydedilmeli. Kriz, ne ben ne Çipras ne de emekli ve çalışanlar yüzünden çıktı. Avrupa'nın politikası sadece kemer sıkma odaklı olmamalı." ifadelerini kullandı.

ÇİPRAS GERİ ADIM ATMIYOR

Aleksis Çipras da AB ile saygın bir uzlaşma olmazsa Yunanistan'ı kaosa sürükleyecek politikalara "hayır" diyeceğini vurguladı.

Avrupalı ortakların emekli maaşlarında kesinti yapılması konusundaki ısrarın anlaşılmaz olduğunu söyleyen Çipras, "Eğer Avrupa bizim kabul etmediğimiz öneriler karşısında ısrarcı davranırsa sonucuna katlanmak zorunda." ifadelerini kullandı.

Ülkedeki erken seçim senaryolarıyla da ilgili olarak konuşan Çipras, "Önümüzde sadece tek bir çözüm var, bu erken seçim değil. Gerektiğinde zor kararlar alabilirim." dedi.