Avusturya'nın başkenti Viyana yakınlarında bir otoban üzerinde park edilmiş halde bulunan kamyonda elliye yakın mülteci ölü bulundu. İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner tarafından yapılan açıklamada mültecilerin ölüm sebebinin tam olarak belli olmadığı ifade edildi. BakanMikl-Leitner, "Bu bizim için kara bir gün, ölenlerin yakınlarının acısını paylaşıyoruz" dedi.

Çarşamba akşam A4 otobanı Parndorf bölgesi yakınlarında bir park alanına terk edilen kamyon, bir otoban görevlisi tarafından yapılan rutin kontrol sırasında fark edildi. Kamyondan gelen koku ve sızıntıları fark eden otoban görevlisi polise haber vererek durumun ortaya çıkmasını sağladı. Macaristan plakalı, 7,5 tonluk yük kamyonunun şoförünün kaçtığı anlaşıldı.

Mültecileri illegal yoldan ülkeye sokan ve ölümlerine neden olan kamyon şoförünün aranması devam ediyor. Polis yetkilileri ölü sayısı, ölenlerin kimlikleri ve ölüm sebepleri ile ilgili net açıklamanın incelemeler sonunda yapılacağını duyurdu.

Kamyonun soğutucu özelliği olduğu ve kasasının arka tarafında çok sayıda mültecinin Avusturya'ya getirildiği ortaya çıktı. Mültecilerin durumuna ilişkin açıklama yapan bir görevli, 'ölülerden bir dağ oluşmuş durumda, korkunç bir tablo' şeklinde konuştu.

MERKEL: SARSILDIM, BU İNSANLAR KORUNMA VE GÜVENLİKLİ BİR HAYAT İSTİYORLARDI

Olayın yaşandığı saatlerde Viyana'da Batı Balkan Konferansı'nda bulunan Başbakan Angela Merkel, “Elliye yakın insanın hayatını kaybetmesi haberinden sarsıldım, acı bir haber. İnsan kaçakçıları bu insanların hayatları ile ilgilenmediler. Dayanışma ruhu içerisinde göç meselesine eğilmeli ve tehlikedeki insanlara yardım etmenin yollarını aramalıyız” uyarısında bulundu.