Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Muharrem ayı nedeniyle ülkedeki Alevilere ve farklı inanç mensuplarına oruç açma yemeği verdi. Viyana Birinci Bölge’deki Palais Niederösterreich’de verilen oruç açma yemeği, Avusturya Alevi İslam Toplumu’nun Dedesi Mitat Güler’in gülbank duası okumasıyla başladı.

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Dr. Fuat Sanaç ve Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş’ün de hazır bulunduğu akşamda, Dışişleri Bakanı Kurz, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri oruç açma yemeklerinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Cumartesi günü de Viyana’da açılan cemevinin açılışına katıldığını ifade eden Kurz, içinde bulundukları programın hem Avusturya’nın hem de Alevi toplumunun zenginliğini gösterdiğini dile getirdi. Avusturya Alevi İslam Toplumu Genel Başkanı Yüksel Bilgin de Avusturya’nın, cemevinin ibadethane olarak tanıması ve üçüncüsünü düzenlendiği oruç açma programlarıyla bütün dünyaya örnek olduğunu söyledi. Avusturya’ya özellikle teşekkür eden Bilgin, "Alevilik Avusturya’da tanınınca kötü bir şey mi oldu? Kiliseye veya camiye giden cemaat mi azaldı?" şeklinde konuştu.

Çok sayıda seçkin davetlinin hazır bulunduğu gecede, Alevi toplumunun önde gelen isimlerinden Derviş Gerçek Dede’nin okuduğu sofra duasıyla oruçlar açıldı. Programdan sonra Cihan Haber Ajansı’na bir değerlendirmede bulunan Avusturya Alevi İslam Toplumu Federal Sekreteri Cengiz Duran, bu yıl farklı olarak Alevilerin yaşadığı ülkelerin temsilcilerini de davet ettiklerini ve bu temsilciler vasıtasıyla o ülkelere Avusturya örneğini verdiklerini anlattı. Duran, Aleviliğin tanınmasının her ülke için bir zenginlik olduğunu, Alevi vatandaşlarının böylelikle bulundukları ülkeye daha çok bağlandıklarını vurguladı.