Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un davetlisi olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 'din özgürlüğü' konulu toplantısına katılan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz "İslam, Avrupa'nın bir parçasıdır." dedi.

Terör örgütü IŞİD ile mücadele konusunda açıklamalarda bulunan Kurz, "IŞİD ile mücadele ederken kendi toplumlarımızdaki gelişmeleri dikkatle takip etmemiz gerekiyor. Yaşananların İslam dünyası ile Batı arasındaki bir sorun olmadığını net bir şekilde belirtmeliyiz." açıklamalarında bulundu.

İnanan bir Müslümanın aynı zamanda Avrupalı olmaktan gurur duyabilmesinin mümkün olması gerektiğini kaydeden Kurz, "İslam, Avrupa'nın bir parçasıdır." şeklinde konuştu.

İslam, 1912 yılından bu yana Avusturya'da resmi din olarak kabul edilirken geçtiğimiz ay mecliste Yeni İslam Yasası kanunlaşmıştı.

YEMEN'DEKİ SÜRECE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DAHİL EDİLMELİ

Yemen'e Suudi Arabistan öncülüğünde yapılan askeri müdahaleyi Die Presse gazetesine değerlendiren Kurz, "Askeri operasyonlar bölgenin istikrarına katkı sağlamıyor. Birleşmiş Milletler sürece güçlü bir şekilde dahil edilmeli. Atılan adımların Şiiler ve Sünniler arasında problemleri büyütmemesine dikkat edilmeli." dedi.