Avusturya'nın başkenti Viyana yakınlarında dün bir otoban üzerinde park edilmiş halde bulunan kamyonda boğularak ölen mülteci sayısının 71 olduğu açıklandı. Ölenler arasında dört çocuk, yedi kadın, 59 erkek olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner ve Burgenlan Eyalet Polis Müdürü Hans Peter Doskozil tarafından düzenlenen basın toplantısında yaşanan trajediye ilişkin bilgiler verildi. Olayla ilgisi olan iki Bulgar ve bir Macar vatandaşının yakalandığı ifade edildi. Kamyon kasasında bir Suriye pasaportu bulunduğu ve mülteci grubunun Suriyeli olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Bakan Mikl-Leitner 'Bizim için kara bir gündü. İnsan tacirlerine karşı toleransımız yok' dedi. Ölenlerin cesetlerinin otopsiye gönderileceği ancak 71 kişinin havasızlıktan boğulma sonucu ölmüş olduğunun düşünüldüğü ifade edildi.

Çarşamba akşamı A4 otobanı Parndorf bölgesi yakınlarında bir park alanına terkedilen kamyon, bir otoban görevlisi tarafından yapılan rutin kontrol sırasında fark edilmiş, kamyondan gelen koku ve sızıntıları fark eden otoban görevlisinin polise haber vermesiyle vahim olay ortaya çıkmıştı.

Macaristan plakalı, 7 buçuk tonluk soğutucu özelliği olan yük kamyonunda havasızlıktan boğularak ölen insanlar için emniyet bünyesinde 00 43 59 133 10 33 33 numaralı bir bilgilendirme hattı oluşturuldu.