Bandırma'ya 12 kilometre uzaklıktaki Çinge Mahallesi'ndeki 3 kümeste görülen kuş gribi üzerine itlaf çalışmaları ve karantina devam ederken Balıkesir ve ilçelerinde ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bizde sıkıntı yok." dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Bandırma'nın Edincik Mahallesi'nde 4 aydır toplu tavuk ölümlerine 'kuş gribinin' yol açması üzerine bölge karantinaya alınmıştı. Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, basına yaptığı açıklamada “Edincik Mahallesi'nde bir işletmede meydana gelen tavuk ölümleri sonrası alınan örnekler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Pendik'te bulunan Veteriner Kontrol Enstitüsü laboratuvarına gönderildi. Yapılan incelemelerde kuş gribi vakasına rastlanıldı.” demişti. Ancak Balıkesir ve ilçelerinde ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, basın mensuplarının sorularına karşılık. "Bizde sıkıntı yok." demesi dikkat çekti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Balıkesir’e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 19 Mayıs 2016 tarihinde açılması planlanan bin yataklı hastane inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatı devam eden bin yataklı hastane inşaatında yetkililerden bilgi alan Bakan Müezzinoğlu daha sonra Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Ahilik Haftası dolayısı ile Balıkesir'deki esnaf odalarının başkanlarının katıldığı değerlendirme istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ahilik Haftası ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Bakan, yaptığı konuşmada 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölümüne değinerek, “Millet ne diyeceğini bilemiyor. Dua etse edemiyor. Allah rahmet eylesin dese diyemiyor. Ama nitekimlerin bedelini ödedi. Ağır bedeller ödedi. Gencecik çocuklar, milletin hayalleri, umutları bütün bunların bedelini bu millet çekti." dedi.

Konuşmaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılan Bakan Müezzinoğlu, basın mensuplarının kuş gribi ile ilgili son durumu sormaları üzerine, "Bizde sıkıntı yok." dedi.

Daha sonra Balıkesir’in Havran, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerindeki ziyaretleri için bölgeden ayrıldı.