ADANA (AA) - PTT 1. Lig'in 10. haftasında Karşıyaka'yı 1-0 yenen Adanaspor'un teknik direktörü Eyüp Arın, salı günü yaptığı ve Karşıyaka maçından sonra görevi bırakacağı açıklamasının ardından camianın kendisine beklemediği bir destek verdiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Eyüp Arın, ligdeki takımlar arasında çok büyük güç farkı bulunmadığını ve sürpriz sonuçların ortaya çıkabildiğini belirtirken, "Böyle bir ligde önemli bir maça çıktık.  Bugünkü iki taraf da oyunu çirkinleştirmeden oynadı ve kazanma adına mücadele etti" dedi.

Karşıyaka maçının ardından görevine bırakacağına yönelik salı günü yaptığı açıklamaya dikkati çeken Arın, "Bugün bilhassa benim için savaşan ve beni tekrar Adanaspor'da görmek isteyen çok sevdiğim oyuncularıma teşekkür ediyorum. Camiamız bunu çok istedi. Bu kadar arkamda duracaklarını tahmin etmemiştim. Bugün taraftarımızın da bana olan yakın ilgisi ve hafta içindeki yakınlığına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aldığı kararın sportif bir karardan çok insani olduğunu ifade eden Arın, şunları söyledi:

"Sportif sonuçlardan çok, sadece insani değerlerimiz açısından, benim kendi kişiliğim, karakterim açısından böyle bir karar aldığımı söylemiştim. Bana küfredenlerin de savunanların da canı yanmasın diye aldığım bir karardı. İnsani değerlerim ağır bastı. Kimsenin canı yanmasın diye kendi canımı yakmaya karar vermiştim. Ama kararımdan döndürmek için yoğun bir baskı geldi. Yarın başkanımızla konuştuktan sonra bir açıklama yapacağız."

 

- Karşıyaka cephesi

 

Karşıyaka Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Adanaspor maçını kazanmak için sahaya çıktıklarını ancak bu isteklerinde başarılı olamadıklarını dile getirdi.

Ligin üst sıralarındaki takımların puan kaybı yaşadığı bir haftayı 3 puanla tamamlamak istediklerini anlatan Özdeş, "Adanaspor oyuna iyi başladı. Sonra oyunu dengeledik. İlk yarıda belki kader anı olacak net bir pozisyonumuz vardı ama değerlendiremedik. İkinci yarı maç daha ortada geçti. Bugün Adanaspor kazanmayı daha çok istedi" ifadelerini kullandı.

Önlerindeki Göztepe maçının kendileri için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Özdeş, "Göztepe maçını kazanmalıyız. Tekrar bir çıkış yakalayacağımızı düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.