Azerbaycan'daki Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Kafkas Müslümanları İdaresi'nin, bayram namazının bugün kılınacağına ilişkin yayınladığı duyuru doğrultusunda ülkedeki Müslümanlar, camilere akın etti.

Sabahın ilk ışıklarıyla başta Ejderbey Camii, İlahiyat Fakültesi Camii, Teze Pir, Gök Mescit ve Mehtabat camilerini dolduran Müslümanlar, birlik, beraberlik ve dünyanın huzuru için dua etti. Bayram namazı dolayısıyla genç, yaşlı ve çocuklar camileri tamamen doldurdu. Namaz sonrasında vatandaşlar birbirine sarılarak bayramlaştı.

Ejderbey Camii'ndeki bayram namazı sonrasında konuşan Azerbaycanlı Süleyman Memmedov, bayram namazı için camiye gelerek dua ettiğini dile getirdi. Bir sonraki bayramı Karabağ'da kutlamak istediğini vurgulayan Memmedov, bugün yakınlarını arayarak bayramlaşacağını söyledi.

Bayram namazı için camiye gelen Elnur Musayev de Ramazan Bayramı'nın insanlara önemli mesajlar verdiğini ifade etti. Musayev, "Bu birlik, beraberlik, kardeşlik mesajıdır. İnanıyorum ki inşallah bu bayramda da hem Azerbaycan'da hem de dünyada dayanışma içinde olan tüm kardeşlerimiz birbirlerine güzel yaşam sürmeleri için dualar etmiştir." dedi.