Azerbaycan'da yaşayan Türk vatandaşları, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için oylarını kullanmaküzere sandık başına geldi. Sabahın erken saatlerinde başkent Bakü'de Türkiye Büyükelçiliği'ne gelen vatandaşların seçime yoğun ilgisi dikkat çekti.

Büyükelçilik önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, kimliklerini ibraz ederek sandıklarda oylarını kullanıyor. Seçmenler, adres kayıtlarının bulunduğu yere göre Bakü Büyükelçiliği ile birlikte Gence ve Nahçıvan Başkonsolosluğu'nda da oy kullanacak. Seçim için Bakü'de 5, Gence ve Nahçıvan'da birer tane olmakla toplam 7 sandıkta 7 bin 3 seçmenin oy kullanması bekleniyor.

Oyunu kullanmak için Bakü Büyükelçiliğine gelen Yasın Şatır, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada tüm seçmenlerin oylarını kullanmasından yana olduğunu söyledi. Oyunu kullandığını dile getiren Şatır, Türkiye için bundan sonra güzel umutlarının olduğunu ve herkes için hayırlısı olmasını diledi.

Oy kullanma hakkını kullanarak vatanı görevini yerine getirdiğini ifade eden Anıl Taylan Pınarbaşı da seçim sonuçlarının ülkesine mutluluk ve refah getirmesini istediğini aktardı.

Azerbaycan'da sabah 09.00'da başlayan oy verme işlemi bugün 21.00'e kadar devam edecek. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi bugün sona erecek. Gümrüklerdeki oy verme işlemi 1 Kasım’a kadar devam edecek.