Azerbaycan'da Nevruz kutlamaları renkli görüntülerle başladı. Başkent Bakü'deki kutlamaların merkezi Hazar Denizi'nin sahilindeki milli park ve şehrin tarihi mekanı İçeri Şehir oldu.

Etkinliklere Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de ailesi ile birlikte katıldı. Tören alanına gelen Aliyev, Nevruz ateşini tutuşturduktan sonra bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan halkının milli ve manevi değerlerine her zaman sadık olduğunu söyledi. İlham Aliyev konuşmasında Azerbaycan'ın gelenek ve göreneklerini yaşatacaklarının altını çizdi. Nevruz kutlamalarının vazgeçilmez karakterleri Kel ve Köse ile de şakalaşmayı ihmal etmeyen Aliyev, onlarla yumurta tokuşturdu. Azerbaycan'ın milli kültürünü yansıtan stantları gezen Cumhurbaşkanı, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bayram etkinlikleri çerçevesinde milli kıyafet giymiş dansçıların, yerel müzikler eşliğinde yaptıkları folklor gösterileri izleyenleri coşturdu. Törene katılanlar çeşitli grupların sahil parkı boyunca sergiledikleri stantları gezme imkanı buldu.

Stantlarda Azerbaycan'ın milli kültürünü yansıtan el sanatları, folklor oyunları, heykeller ve resimler sergilendi. Ayrıca demir ağırlıkları elleri ve dişleri ile kaldıran pehlivanlar vatandaşların ilgi odağı oldu. Gerilen ipin üzerinde akrobatik hareketler yapan cambazlar ise heyecanlı anlar yaşattı.

ALİYEV'DEN BAYRAM AFFI

Cumhurbaşkanı Aliyev Nevruz Bayramı nedeniyle 101 mahkumu affetti. Aliyev, mahkumların sağlık ve ailevi durumlarını, mahkumiyetleri süresince sergiledikleri davranışları dikkate alarak af kararı aldığı bildirildi.
Azerbaycan'da Nevruz dolayısıyla 9 gün resmi tatil ilan edildi.