Azerbaycan ile Ermenistan arasında geçtiğimiz hafta yaşanan çatışmalarda helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 Azerbaycanlı pilot gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı.
2 Nisan tarihinde düşürülen Azerbaycan’a ait askeri helikopter mürettebatı, Binbaşı Tebriz Musazade, Binbaşı Urfan Velizade ve Üsteğmen Bekir İsmayılov ve çatışmalarda kahramanca hayatını kaybeden Özel Kuvvetler Yarbay Murad Mirzeyev törenle son yolculuğa uğurlandı.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı Tatbikat-Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen törene Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, şehit yakınları, devlet ve hükümet temsilcileri, milletvekilleri, askerler ve binlerce Azerbaycanlı katıldı.
Sabirabad Bölgesi Vali Yardımcısı Hasan Hasanov İHA’ya yaptığı açıklamada, “Onlar vatan uğrunda şehit oldular. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Onlar vatanın bağımsızlığı ve istiklali uğrunda canlarını verdiler. Murad Mirzeyev 1998 yılında Türkiye’de Harp Okulu bitirmişti ve şimdi şehitlik mertebesine ulaştı” ifadelerini kullandı.
“ŞEHİTLERİN İNTİKAMI ALINACAK”
Azerbaycan Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov da törende yaptığı konuşmada yıllar boyunca Ermenilerin cinayet ve soykırımlarına maruz kaldıklarını ifade ederek, “Ben burada özellikle vurgulamak isterim ki, bizim şehitlerimiz tüm dünyaya, Azerbaycan halkının kahraman bir halk olduğunu kanıtladılar. Milli Lider Haydar Aliyev’in sözlerini tekrar ermek istiyorum, ‘Azerbaycan Ordusu’nun her bir askerinin, her bir subayının, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün neyin pahasına olursa olsun geri alınması gerektiğini bilmesi gerekiyor’ Bugün Başkomutan yönetiminde Silahlı Kuvvetler’de yüksek ruh var. Silahlı Kuvvetler Azerbaycan halkının güvenini kanıtlıyor” diye konuştu.
Şehitler binlerce kişinin katılımıyla 2. Fahri Hıyaban’da toprağa verilirken gurur ve gözyaşı vardı.