Azerbaycan'da yarın kutlanacak Kurban Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Halk kurbanlık hayvan almak için hayvan pazarlarına akın etti. Kurbanlık hayvan fiyatlarının artmaması için yetkililer, denetimleri artırdı. Haftalar öncesinde önceden yerleri Tarım Bakanlığı tarafından belirlenen hayvan pazarları kuruldu. Başkent Bakü'nün çeşitli yerlerinde de kurulan pazarlarda hayvanlarını satışa çıkaran çiftçiler, satıştan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Pazarda kurbanlık hayvan satan çiftçi Cefer Abbasov, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada alıcı potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı. Küçükbaş hayvan fiyatlarının 450 ila 700 TL civarında değiştiğini bildiren Abbasov, vatandaşların da fiyatları uygun bulduğunu söyledi.
Büyükbaş hayvan fiyatlarının da kiloya göre değiştiğini söyleyen çiftçi Samed Aliyev de yaptığı açıklamasında, ortalama 100 kilogram olan büyükbaş hayvanları bin 700 TL'ye sattığını aktardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Kurban Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı. Aliyev mesajında, ülkede birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Azerbaycan'ın bağımsızlığı için canını veren şehitleri andı.
Azerbaycan'da Kurban Bayramı 4 gün devam edecek.