Azerbaycan'da halk, 20 Ocak 1990 tarihinde Sovyet askerleri tarafından gerçekleştirilen katliamın 25. yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anıyor.
Azerbaycan'da 20 Ocak 1990 tarihinde dönemin Sovyetler Birliği Başkanı Mihail Gorbaçov'un emriyle gerçekleştirilen katliamın üzerinde 25 yıl geçmesine rağmen, hala tazeliğini koruyor. Başkent Bakü'de 20 Ocak faciasında hayatını kaybeden şehitlerin kabirlerinin bulunduğu Şehitler Hıyabanı'nı binlerce kişi ziyaret ederek, karanfiller bıraktı. "Kanlı Ocak" olarak da bilinen söz konusu katliamın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen ziyarete gelenler göz yaşlarını tutamadı. Saatlerin 12.00'ı göstermesiyle bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Hazar Denizi'ndeki gemiler siren sesleriyle şehitlerin anma programına eşlik etti.
Cihan Haber Ajansı'na katliam gecesini anlatan Famil Aliyev isimli Azerbaycanlı, " Herşey gözümün önünde gerçekleşti. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Kabirleri nurla dolsun. İnşallah bayrağımızı Karabağ'da, Şuşa'da dalgalandırırız. " dedi.

Bakü'de 20 Ocak 1990 tarihinde silahsız insanlara rastgele ateş açan ve üzerlerine tanklar süren Sovyet askerleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 137 kişiyi hunharca katlederken, 700 kişiyi ise yaralamıştı. Ülkede bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olarak kabul edilen 20 Ocak’ta hayatını kaybedenler, her yıl aynı dönemde ülkede ve yurt dışı temsilciliklerinde çeşitli törenlerle anılıyor.