Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla “İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım” sloganıyla ” Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet” temalı etkinlik düzenlendi.
Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Din İşleri Müşavirliği tarafından düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Bakü Büyükelçi Müsteşarı Meral Barlas, Milletvekili Melahet İbrahimli, Azerbaycan Dini İşler Üzere Devlet Komitesi Başkanı Mübariz Qurbanlı devlet temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Azerbaycanlıların ilgisi büyük oldu.
Etkinlik hakkında açıklama yapan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, “Çok güzel bir duygu Türkiye-Azerbaycan ilişkileri açısından da önemli. Her sene bir tema seçiliyor Bu seneki temamız “Gelin Birlik Olalım”. Kutlu doğum haftası ilmi ve kültürel bir hafta. Hz Peygamber Efendimizi bir defa daha bir konu etrafında. Son zamanlarda özellikle merhameti, sevgiyi, kardeşliği vurgulayıcı bir konu etrafında bir defa daha hatırlıyoruz, gündemimize tekrar getiriyoruz. Onun ahlakıyla ahlaklana bilirsen birlikte bir eylem ortaya koya bilirsek daha mutlu, daha barışçıl bir dünyaya gide bilmenin yollarını aralaya biliriz diye düşünüyorum” dedi.
Azerbaycan Dini İşler Üzere Devlet Komitesi Başkanı Mübariz Qurbanlı ise, "İlam dini beraberlik dinidir, İslam dini insanlığa ahlak bahşeden bir dinidir. Biz burada Hz Peygamberi ve Allah’tan bize Kur’an-ı Kerim’den gelen düşünceleri bir daha burada insanlığa, bir birimize iletiyoruz" diye konuştu.
Programda Türk ve Azerbaycanlı din adamları Hazreti Peygamberin hayatından örnekler vererek birlik olmanın önemine dikkat çekti.