Baden Württemberg Eyaleti (BW) anaokulu eğitimi kalitesi bakımından Almanya genelinde en üst sırada yer alıyor.

Almanya genelinde 4,1 olarak istatistiklere yansıyan anaokullarındaki eğitimci/çocuk oranı BW’de yaklaşık 3 olarak tespit edildi. Buna göre eyalette anaokullarında her üç çocuğa bir eğitimci düşüyor.

Öte yandan anaokullarında grupların mevcudu bakımından da BW, Almanya’nın en önde gelen eyaleti olma özelliğini taşıyor. Almanya genelinde 10 olan anaokullarındaki gruplarda bulunan çocuk sayısı ortalaması, BW’de 9 çocuk şeklinde.

Eyalette anaokullarının kalitesinin Almanya geneline göre yüksek olması, eyalet hükümetinin anaokulları için teknik ve eğitim kadrosu alanlarındaki yatırım önceliğine ve devamlılığına bağlanıyor. Eyalette son yıllarda anaokullarına giden üç yaş altı çocuk sayısında da önemli artış kaydedildi. 2014 yılı Mart ayı istatistiklerine göre anaokullarına giden 76 bin’den fazla olan üç yaş altı çocuk sayısı, 2010 yılı rakamlarının neredeyse iki katına tekabül ediyor.

Söz konusu yaş gruplarının ilk eğitimleri için eyaletin ayırdığı kaynak 2010 yılında 83 milyon euro civarında iken 2015 yılı itibariyle bu rakam 550 milyon euro oldu. Eyalet hükümeti okul öncesi eğitimde dil destek eğitimleri ile de Almanya genelinde bu alanda örnek olma yolunda.