Almanya Federal Anayasa Mahkemesi'nin, okullarda tüm öğretmenleri kapsayan genel bir başörtüsü yasağının din özgürlüğü ile bağdaşmadığına yönelik kararının ardından eyaletlerin atacağı adımlar bekleniyor. Daha önce Okul Yasası’ndaki başörtüsü yasağını kaldıracağını açıklayan gerekli düzenlemeyi yapacağını açıklayan Baden-Württemberg Eyalet hükümeti ise geri adım attı.

Hükümet yetkilileri, Okul Yasası'nı değiştirmek için kapsamlı bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu gerekçe gösterdi. Konuyla ilgili Edith Sitzmann (Yeşiller) ve Claus Schmiedel (Sosyal Demokrat Parti) ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Başörtüsü yasağının hassas bir konu olması nedeniyle kiliselerden gelen görüşleri de değerlendirdiklerini açıklayan yetkililer, "Yaz aylarında başladığımız çalışmaların tahmin ettiğimizden daha uzun süreceği anlaşıldı. Özellikle kiliselerden gelen tekliflerin Anayasa'ya uygunluğunun hukukçular tarafından incelenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla başörtüsü yasağı ile ilgili yasa değişikliği 13 Mart 2016 eyalet seçimleri sonrasına kalmıştır." denildi.

Kiliseler, din ve inançların Okul Yasası'yla koruma altına alınmasını talep ediyor. Baden-Württemberg'de başörtüsü yasağı 2004 yılında Hıristiyan Demokratik Birlik, Sosyal Demokrat Parti ve Hür Demokrat Partili milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmişti.