Almanya'nın Baden Württemberg (BW) eyaletinde dini bayramların tatil olması teklifi şimdilik karşılık bulmadı.

Geçtiğimiz günlerde bir yerel gazetenin BW Eyaleti Uyum Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde Uyum Bakanı Bilkay Öney (SPD), Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Ramazan ve Kurban bayramlarının eyalette resmi tatil ilan edilmesi için Salı günü bir kanun değişikliğini Bakanlar Kurulu'na sunacağı öne sürüldü. Ancak söz konusu habere BW Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann'dan (Yeşiller) düzeltme geldi.

Başbakan Kretschmann, Müslümanların dini bayramlarının resmi tatil ilan edilmesine yönelik bir değişiklik yapmayacaklarını açıkladı. Başbakan Kretschmann, “Müslümanların bu isteğini haklı buluyorum, ancak konunun öncelikle işveren temsilcileri ve dini cemaatlerle detaylı bir şekilde görüşülmesi gerekmektedir. Dolayısıyla şu anda bir kanun değişikliği Bakanlar Kurulu gündeminde yok. Ancak Uyum Bakanlığı bu yönde bir çalışma sürdürüyor. Fakat Müslümanların dini bayramlarının resmi tatil ilan edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Sadece dini bayramlarda çalışanlara bir gün parasız izin verilmesi planlanıyor.” dedi.

Başbakan Kretschmann ayrıca bu konuyu bir Devlet Anlaşması çerçevesinde çözmeyi arzu ettiğini, ancak Müslümanların bir çok farklı cemaatlere bölünmüş olmasından dolayı bir muhatabının olmadığını sözlerine ekledi. BW Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Gall (SPD) ise Bakan Öney'in teklifine karşı çıktı. Bakan Gall, dini bayramlarda Müslüman çalışanlara bir gün parasız izin verilmesini doğru bulmadığını açıkladı.