Paris'teki terör saldırısının ardından Baden-Württemberg’deki (BW) Yeşiller-SPD koalisyon hükümeti terörle mücadeleyi sertleştirmeyi planlıyor. Bunun için öncelikle Eyalet Kriminal Dairesi’nde (LKA) İslam uzmanları ile bilişim teknolojisi uzmanlarından oluşan 100 kişilik yeni bir ekip kurulacak. Eyalet Anayasayı Koruma Dairesi’ndeki(LfV) değişikliğin hangi kapsamda olacağı konusunda ise koalisyon ortakları arasında henüz anlaşma sağlanamadı. SPD, eyalet istihbarat teşkilatının güçlendirilmesini talep ederken, Yeşiller geçmişte yaşanan skandal olaylar sebebiyle öncelikle istihbarat teşkilatının reformdan geçirilmesini talep ediyor.

BW Eyalet Meclisi SPD Grup Başkanı Claus Schmiedel, “İstihbarat teşkilatları erken uyarı sistemi niteliğini taşımaktadır. Özellikle dinci terör tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuz bu günlerde devletin ve milletin güvenliği için istihbarat teşkilatını daha da güçlendirmemiz gerekiyor.” dedi. BW Eyalet Meclisi Yeşiller Grup Başkanı Edith Sitzmann ise tehlike iddialarını abartılı bulduğunu açıkladı. Sitzmann, “Hükümet olarak emniyette İslam uzmanları ve bilişim teknolojisi uzmanlarından oluşan yeni bir ekip oluşturmaya karar verdik. Çünkü dinci teröristler genellikle internet ortamında örgütleniyor ve haberleşiyor. Ancak şu anda ülkemizde terör tehlikesi söz konusu değildir.” diye konuştu

SPD’ye muhalefetten de destek geldi. BW Eyalet Meclisi CDU Grup Başkanı Peter Hauk, güçlü bir istihbarat teşkilatının terörle mücadele için vazgeçilmez olduğunu belirtirken, CDU Eyalet Teşkilatı Başkanı Thomas Strobl, “Daha iyi ve daha güçlü bir istihbarat teşkilatına ihtiyacımız olduğu tartışmasız bir konu. Terör saldırıların olduğu bu günlerde Yeşiller ve SPD koalisyonunun istihbarat konusunda anlaşmazlık içerisinde olması utanç verici”. dedi.