Irak yönetimi, 13 ülkenin IŞİD saflarında çatışırken öldürülen vatandaşlarının cesetlerini teslim almayı reddettiğini bildirdi.
El Arabiya televizyonu, Iraklı yetkililere dayandırdığı haberde, ülkenin çeşitli bölgelerinde IŞİD saflarında çatışırken öldürülen 13 ülkeden 100’den fazla militanın cesetlerinin teslim alınmadığını aktardı. Haberde vatandaşlarının cesedini teslim almayan ülkeler açıklanmadı.

Koalisyon güçlerinin bombardımanı, Irak güvenlik birimleri ve Peşmerge güçleri ile girdikleri çatışmalar sonucu ölen IŞİD üyelerinin cesetlerinin de sorun olduğunu aktaran Iraklı bir yetkili, isim vermeden söz konusu ülkeleri eleştirdi. Irak İçişleri Bakanlığı yetkilisi, "Halkımız öldürülen IŞİD militanlarının Irak’taki mezarlıklara gömülmesine karşı çıkıyor. Bu cesetlerden nasıl kurtulacağımızı bilemiyoruz” dedi.
Iraklı yetkili görüştükleri bazı ülke yetkililerin vatandaşlarının cesetlerini yakma veya suya atmalarını söylediklerini belirterek,”Bunlar için çölde bir yer tahsis etmeyi planlıyoruz. Ancak şu sadece görüş aşamasında” diye konuştu.