Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Avrupa Türk Konfederasyonu tarafından Oberhausen Arena'da düzenlenen ve Avrupa ülkelerinden yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı “Türkiye Sevdası Kutlu Yürüyüş Şöleni”nde konuştu. Bahçeli konuşmasında Başbakan Davutoğlu için "Davutloğlu senden ancak fındık kurdu olur" ifadesini kullandı.

Bahçeli Davutoğlu'na hitaben " Senden bozkurt olmaz. Senden olsa olsa fındık kurdu olur. Parlamenter sistemden güç ve meşrutiyet alan Başbakan, Başkanlık sistemini bizzat kaleme aldığını söyleyerek, makamını inkar etmiş zavallı duruma düşmüştür. Avrupa Türklüğü olanları görmektedir. İhanet yenilecek. Ve gurbetteki iftiharlarımız 8 Mayıs’tan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi’yle yürüyecek; ihanet yenilecek, asalet ve sadakat bir kez daha hak ettiği başarıya ulaşacaktır. " dedi.

DAVUTOĞLU TERECİYE TERE SATMA

Davutoğlu’nun Başbakanlık makamının aleyhine çalıştığını, Erdoğan’ın maşası gibi hareket ettiğini iddia eden Bahçeli "Başbakan meydanlarda milletimize ne diyecektir? “Ben Başbakanım, ama bana oy vermeyin, oturduğum makamı yıkmak için destek verin mi” diyecektir? Ne diyeceksin Sayın Davutoğlu, Türk milletine neyi anlatacaksın, bunu izzet-i nefsine nasıl yedireceksin? Davutoğlu bize milliyetçilik öğretecekmiş. Kıyamet alameti bu olsa gerektir. Başbakan’ın milliyetçilik cahili, fukarası ve hasmı olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Sayın Davutoğlu, tereciye tere satma; sen önce git etrafına milliyet nedir onu öğret, adamlık nasıl olur onu göster, eğer biliyorsan ahlakın, şeref ve namuslu olmanın faziletlerini anlat." şeklinde konuştu.