Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasını amaçlayan projenin Yunanistan ayağı Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) projesinin Selanik’te gerçekleştirilen temel atma törenine katıldı.
Azerbaycan gazını Türkiye Avrupa’ya taşıyarak Avrupa’nın gaz ihtiyacını karşılaması amaçlanan projenin Yunanistan ayağı olan Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) projesinin temeli atıldı. Selanik’te gerçekleştirilen törende, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yunanistan Başkanı Alexis Çipras, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yakup Eyubov, Enerji Bakanı Natig Aliyev, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili’nin, yanı sıra Bulgaristan, Arnavutluk ve İtalya’dan üst düzeylerde temsilciler de hazır bulundu. Törende, Alexis Çipras, Natig Aliyev, Giorgi Kvirikaşvili, Berat Albayrak ve diğer hissedarlar doğalgaz borusu üzerinde kendilerine ayrılan alana imza attı. İmza töreninin ardından aile fotoğraf çekildi.
TAP, TANAP ile Türkiye-Yunanistan sınırına taşınacak Azerbaycan doğal gazı, Yunanistan’ın ardından Arnavutluk’a, oradan da Adriyatik Denizi’nin altından İtalya’ya bağlanacak. Avrupa ülkelerinin gaz ihtiyacını karşılaması amaçlanan projenin 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.