Bosna-Hersek'i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Igor Tsırndak ile görüştü.

Görüşmede Bosna-Hersek'e bağlı Sırp bölgesinde Sırp polisleri hedef alan terör saldırısı da ele alındı. Bakan Tsırndak, teröre karşı tüm cephelerde mücadele edeceklerini vurguladı.

Türkiye, Sırbistan ve Bosna-Hersek arasındaki üçlü görüşmelerin yeniden başlatılması ve bu mekanizmaya Hırvatistan'ın da dahil edilmesi konusunu da görüştüklerini ifade eden Bosnalı bakan, ekonomik ilişkilerden de bahsettiklerini söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu ise Bosna-Hersek'te seçimlerin ardından oluşan atmosferin kendisini son derece mutlu ettiğini belirti ve ülkenin Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesi için bunun son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Terörle mücadelede Bosna-Hersek'in yanında olduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın Bosna'da çalışmaya devam edeceğini ve işsizliğin azaltılması için de Bosna'ya yardım etmeye çalışacaklarını belirtti.

Bosna medyası, Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayında yapması beklenen Saraybosna ziyareti öncesinde hazırlık amacıyla Bosna-Hersek'te olduğunu yazdı.