Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kosova’nın tarihi Prizren şehrini ziyaret etti.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ın eşliğinde Bakan Çelik’in Prizren’de ilk ziyaret ettiği adres Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğu oldu. Bakan Çelik ve beraberindeki heyet burada Başkonsolos Selen Evcit tarafından karşılandı. Başkonslosluk binasını gezen Bakan Çelik, bir süre binanın terasından Prizren’in büyüleyen manzarasını seyretti. Daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Başkonslosluğun çalışmaları hakkında bilgi alarak, hatıra defterini imzaladı.
Bakan Çelik, görüşmenin ardından, şehrin tarihi Şadırvan Çeşmesini ve Osmanlı döneminde inşa edilen Sinan Paşa Camisini gezdi. Prizren temasları çerçevesinde Bakan Çelik, Prizren’de konuşlu olan NATO’nun Kosova’daki Güvenlik Gücü KFOR bünyesinde görev yapan Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığını da ziyaret etti.
Bakan Faruk Çelik “Sultan Murat” kışlasında Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Saim Bağcı ile görüştü. Bakan Çelik, basına kapalı görüşmede Türk askerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik daha sonra Prizren Müftülüğü ile Şanlıurfa’nın Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen iftara katıldı.