Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ilk yurtdışı ziyaretini yaptığı KKTC’deki temaslarına başladı.

KKTC’ye dün akşam gelen Sinirlioğlu, bugün Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf. R. Denktaş’ın anıt mezarlarına çelenk koydu. Törenlerde Sinirlioğlu’na Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay eşlik ederken, Sinirlioğlu anıtlara çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından anıt özel defteri imzalandı.

DR. FAZIL KÜÇÜK ANIT MEZARINDAKİ TÖREN

Sinirlioğlu, Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı’ndaki törende anıt özel defterine şunları yazdı:
“Aziz Lider Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türk halkının haklı davası için özveriyle sürdürdüğü çetin mücadelesindeki dirayetli önderliğinizi bir kez daha minnetle hatırlıyoruz.
Bu vesileyle Türkiye’nin KKTC’nin her zaman yanında olacağını bir kez daha yineliyor, sizi ve şanlı varoluş mücadelesi uğruna ebediyete intikal eden tüm dava arkadaşlarınızı rahmetle anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.”

RAUF. R. DENKTAŞ KABRİNDEKİ TÖREN

Sinirlioğlu, Rauf R. Denktaş’ın mezarındaki törende özel deftere şunları kaydetti:
“Değerli Kurucu Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Türkü’nün onuruyla yaşayan bağımsız bir halk olmak uğruna verdiği mücadelenin sonucunda öncülüğünüzde kurulan KKTC’de bulunmaktan şeref duyuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin garantör ülke olarak milli mücadele ruhunun açtığı yolda bugün de aynı azimle ilerleyen Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanında olacağını ve tarihi yükümlülüklerini her koşul altında yerine getireceğini bir kez daha teyit ediyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.”