KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

KKTC Başbakanlığı'nda gerçekleşen kabule, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren de katıldı.

Topçu, bugüne kadar KKTC’de yapılanların daha ileriye taşınması konusunda görüş alışverişinde bulunulacağını kaydetti. Topçu, KKTC’nin hem turizm de hem de kültürel varlıklarıyla ilgili gelecekte küresel bir marka olmasını temenni etti.

Türkiye hükümeti olarak en büyük arzularının kardeşlerinin geleceğe güvenli bakmaları olduğuna işaret eden Topçu, “Geleceğe güvenli bakmaları noktasında biz gereken neyse bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adlandırdığı can suyu projesinin Anadolu’daki insanların vergilerinden kesilerek adeta kardeşin kardeşle ekmeğini ve suyunu paylaşması gibi bir proje olduğunu söyleyen Topçu, bu proje ile önce soydaşlarının ve kardeşlerinin geleceğine, Akdeniz’e, Ortadoğu’ya hatta bütün dünya barışına vesile olmasını temenni etti.

KALYONCU: TÜRKİYE'NİN TURİZM KONUSUNDAKİ KATKILARI ÖNEMLİ

Başbakan Ömer kalyoncu da, KKTC’nin güzel bir ülke olduğunu ve turizmin ülkenin lokomotif sektörü olduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin de turizm konusundaki katkılarının önemli olduğunu aktaran Kalyoncu, KKTC’de önemli kültürel zenginlikler ve tarihi eserlerin olduğunu ifade etti.

Karşılıklı gelişler ve gidişlerin ayni zamanda turizm alanında barışa da hizmet ettiğini dile getiren Kalyoncu, “Herkes birbirini daha iyi tanıyınca barış içinde bir arada yaşama yolları da daha kolay bulunur.” dedi. KKTC’ye en yoğun Türkiye’den turist geldiğini, dünyadan de turist akımı olduğunu ve bunu geliştirmek gerektiğini dile getiren Kalyoncu, Türkiye’den gelen suyun da adanın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.