İran Milli Günü resepsiyonunda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Mezhepleri birbirlerine karşı getirerek bu bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışanlara karşı en güzel cevabı Türkiye ve İran dostluğu ile verileceğine inanıyorum” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı İran Milli Günü resepsiyonu, Ankara gerçekleştirildi. Türkiye’de yerleşik yabancı misyon temsilcileri, yerli ve yabancı çok sayıda tanınmış siyasi, ekonomik, kültürel ve akademik şahsiyetlerin iştirak ettiği resepsiyona Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın yanı sıra Recai Kutan ve Oğuzhan Asiltürk ile Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. Meclis’teki çalışmalarından dolayı yaklaşık bir saat gecikmeli resepsiyona gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı İran’ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bıkdeli ve eşi kapıda karşıladı. Yılmaz’ın gelmesinin ardından program, iki ülke milli marşların çalınmasıyla başladı.

İran İslam İnkılabı'nın üzerinden 36 yıl geçtiğine dikkat çeken Bıkdeli, “Üzerinde yaşadığımız bölge ve İslam dünyası, kader belirleyici bir dönemden geçmekte, bir geçiş süreci yaşamaktadır. Bir tarafta Müslümanlar bağımsız bir şekilde kendi kültürlerine göre yaşamak isterken diğer tarafta İslamofobik politikalar izlenmekte, İslami değerlere saldırı sıradan bir olay haline getirilmekte ve Batılı medya tarafından uydurma, yapay sınırlar oluşturulmaktadır.” diye konuştu. Etniksel görüş ayrılıklarının, mezhep adı altındaki çatışmalarla terörizmin, İslam medeniyeti güneşinin yeniden yükselişini geciktiren araçlar olduğunu kaydeden Bıkdeli, “İran ve Türkiye birbirine komşu iki önemli ülkedir. İki ülke arasındaki ilişkiler gerek iki ülke halkların menfaatleri gerekse bölgenin istikrarı ve güvenliği, İslam dünyasının ihtişamı ve uluslararası barışta etkilidir.” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye ile İran arasında artan ekonomik işbirliğine dikkat çekti. Yılmaz, İran İslam Devrimi'nin 36. yıl dönümünü tebrik etti. Kalkınma Bakanı Yılmaz, İran ve Türkiye’nin bölgenin çok önemli iki devleti olduğunu vurgulayarak ikili ilişkilerin öneminden söz etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın tarihte Tahran’a gideceğini kaydeden Yılmaz, İran ile Türkiye’nin ortak değerlere sahip olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Özellikle değişik mezhepler arası çatışmaları artırmaya çalışanlara karşı, mezhepleri birbirlerine karşı getirerek bu bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışanlara karşı en güzel cevabı Türkiye ve İran dostluğu ile verileceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İran Milli Günü resepsiyonu, konuşmaların ardından kesilen pastadan sonra yemek ikramı ile devam etti.