Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin 15 Temmuz’dan çok büyük bir örnek haline gelerek çıktığını söyleyerek, “15 Temmuz gecesi Azerbaycan halkının, devletinin, hükümetinin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye verdiği destek, bize karşı gösterdiği kardeşlik hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi.
Türk ve Azerbaycanlı medya temsilcileri, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, medya temsilcileriyle Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini ve güncel konuları değerlendirdi. Büyükelçi Özoral, 15 Temmuz darbe girişiminde Azerbaycan’ın Türkiye’ye desteğine vurgu yaptı.
Büyükelçi Erkan Özoral büyükelçilikteki eski görevini tamamlamasının ardından 2009 yılında Azerbaycan’dan ayrıldıktan 7 yıl sonra tekrar geri geldiğini ve Azerbaycan’ı yakından görme imkanı bulduğunu söyledi. Azerbaycan’ın çok büyük ilerleme kaydettiğini, çok büyük gelişmeler kaydettiğini görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükelçi Özoral, “Bu gelişmelerin sağlandığı konulardan biri de şüphesiz basın konusunda. Bugün Azerbaycan’da basından bahsederken artık sadece radyo, televizyon ve yazılı basından değil bir de internetteki sanıdan söz ediyoruz artık. Aranızda internette yayın yapan kuruluşlarda var. Bu yeni organları görmekten, basının bu şekilde genişlemiş olduğunu, büyümüş olduğunu görmekten de büyük mutluluk duydum” dedi.
15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya tarihinde eşine az rastlanacak bir hainliğe sahne olduğunu kaydeden Erkan Özoral, “Bugün de bu hainlerle, teröristlerle, hem FETÖ’cülerle hem de diğer terör örgütleriyle Türkiye mücadelesini kararlı bir biçimde sürdürmekte. Bu mücadeleden Türk devletinin başarıyla çıkacağından hiç kimsenin kuşkusu bulunmasın. Türk milleti 15 Temmuz günü nasıl Cumhurbaşkanı’nın arkasında kenetlenip sokağa döküldüyse, bu teröristleri diğer bütün sahalarda da yok etmek için, onlara büyük bir yenilgiye uğratmak için hep birlikte mücadelesine devam etmektedir. Türkiye ve Azerbaycan’ın münasebetleri de, 15 Temmuz’da çok büyük bir örnek haline gelerek çıktı. Daha evvelki ebedi kardeşliğimiz sözsüz ki her zaman var olacak fakat 15 Temmuz gecesi Azerbaycan halkının, devletinin, hükümetinin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye verdiği destek, bize karşı gösterdiği kardeşlik hiçbir zaman unutulmayacaktır. Biz bunu sadece 15 Temmuz gecesi değil, her zaman hissediyoruz. Türkiye ile Azerbaycan her zaman 2 kardeş ülkedir. İki devlet bir millettir. Ben de Bakü’de görev yapacağım dönemde bu anlayışı ön planda tutarak, buna uygun olarak çalışacağım. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin gelişmesi için Büyükelçilik olarak elimizden ne gelirse hepsinin yapılması için sonuna kadar gayret göstereceğim” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte Büyükelçi Özoral, Azerbaycan basınına Türkiye’de yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi de verdi.