Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de önceki gün çıkan yangında 4 kişinin hayatını kurtaran polis memuru Şahin Gocayev, kahraman ilan edildi. 15 kişinin hayatını kaybettiği yangında kendisi de yaralanan Gocayev'in fedakarlığı facianın daha da büyümesini engelledi. Gocayev'in yangın sırasında canını tehlikeye atarak alevler içerisinden 4 kişiyi kurtarması günün konusu oldu. İlk 3 kişiyi kurtardıktan sonra tekrar alevlerin arasına dalan Gocayev, 7. kattaki bir yaralıyı zemin kata indirdikten sonra dumandan etkilendiği için baygınlık geçirdi. Olay yerinde bulunan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Şahin Gocayev,hastaneye kaldırıldı. Gocayev'in hastanede uyandığında ilk sorduğu sorunun kurtardığı kişilerin durumu olduğu öğrenildi.

Ülkede kahraman ilan edilen Gocayev'e Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da devlet ödülü takdim edildi. Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov da Gocayev'i hastanede ziyaret ederek kısa zamanda sağlığına kavuşmasını ve görevi başına gelmesini diledi.

Bakü'de önceki gün Azatlık Caddesi üzerinde 49 ailenin yaşadığı 16 katlı bir binada çıkan yangın kısa zamanda tüm binayı kaplamıştı. Uzun süren kurtarma operasyonunun ardından 15 kişi hayatını kaybetmiş
50 kişi ise yaralanmıştı.