Ülkesinden kaçarak eşi ve çocuğu ile birlikte Azerbaycan'a sığınan Ermenistan 'Ulusal Özgürlük Hareketi' Başkanı Vaan Emileyeviç Martirosyan, bugün başkent Bakü'de basının karşısına çıktı. Martirosyan, Azerbaycan'da büyük bir misafirperverlikle karşılandığını söyledi.

Ülkesinde maruz kaldığı siyasi baskılardan dolayı, Azerbaycan'a sığınmak zorunda kaldığını ifade eden Martirosyan, Bakü Uluslararası Basın Merkezi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ülkesinde ailesine ve kendisine görülmedik siyasi baskılar baskılar yapıldığını iddia eden Martirosyan, Bakü'de çok rahat bir şekilde gezdiğini ve hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadığını bildirdi. Başkanlığını yürüttüğü sivil toplum hareketi sebebiyle iktidardan büyük baskı gördüğünü belirten, "1986 yılında Erivan'da doğdum. Ermenistan vatandaşıyım. Azerbaycan sivil toplum kuruluşlarının yardımıyla gönüllü olarak ailemle birlikte bu ülkeye geçtim. Azerbaycan'da beni çok iyi karşıladılar. Bana yapılan baskıların sebebi ülkemde sosyal-siyasi faaliyetlerim ve hukuku savunmam." dedi.

MİLLETVEKİLİNİN KORUMASI BENİ DÖVDÜ

Cumhurbaşkanı Serj Sarkiyanın yakın dostu olan milletvekili Mger Sedrakyan'ın koruma görevlisi tarafından kendi evinde saldırıya uğradığını dile getiren Martirosyan, yaşlı annesinin ve iki yaşlı oğlunun karşısında görülmedik şekilde dövüldüğünü iddia etti. Eşinin de dövüldüğünü aktaran Martirosyan, "Hamile eşim çocuğunu kaybetti. Daha sonra işin kapatılması ve medyaya bilgi sızdırmamam için rüşvet teklif ettiler. Ben bu teklifi ret ettikten sonra, anneme baskılar başladı. Ermenistan Soruşturma Komitesi bana karşı çeşitli sahte suçlar üretti. Hastaneler çeşitli sahte raporlar hazırlayarak dövülmemiz inkar edildi. Tüm bunların sonucunda hapisten, adaletsiz mahkemeden ve ailemin tehlike altında olmasından korkarak, hemen Ermenistan'ı terk etmeye karar verdim" dedi.

AMACIM ERMENİ DİASPORASININ GÖZÜNÜ AÇMAKTIR

Ermenistan yönetiminin meşru olamayan yaptırımlarını Azerbaycan'daki basın aracılığıyla dünyaya duyurmak istediğini söyleyen Martirosyan, amacının Ermeni diasporasının gözünü açmak ve uluslararası kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu kaydetti. Sarkisyan yönetiminin, Dağlık Karabağ sorununu kullandığını vurgulayan Martirosyan, sahte düşman görüntüsü yaratılarak Ermenistan bütçesinin kendi çıkarları doğrultusunda harcandığını illeri sürdü.

HALK SAVAŞ İSTEMİYOR

Karabağ sorununa da değinen Vaan Martirosyan, Ermenistan'da halkın savaş istemediğinin altını çizdi. Martirosyan, "Ermenistan ordusunun gücü şuanda herhangi bir orduya cevap verecek düzeyde değil. Orduda görevli askerlerde vatan sevgisi zaten yok. Hepimiz biliyoruz ki, olası bir savaş Ermenistan'ın iflası ile bitecek." dedi.