Gözaltında olduğu sırada ölen Freddie Gray’in yaşamını yitirmesinden dolayı sorumlu olduğu şüphesi ile belirlenen polisler cinayet suçundan yargılanacak.

Baltimore şehrinde polislerin gözaltına aldıktan bir hafta sonra yaşamını yitiren Gray için kent adeta son on gündür diken üstünde. Gözaltında olduğu sırada aldığı darbeler sonucu hayatını kaybeden 25 yaşındaki Freddie Gray için açılan soruşturmadan polislerin cinayet suçuyla yargılanması kararı verildi.
Maryland Eyaleti savcısı düzenlediği basın toplantısında olayla ilgili olduğu düşünülen polislerin cinayet suçlaması ile mahkemeye çıkacağı dile getirildi.

Eyalet Savcısı Marilyn Mosby, Gray'in 12 Nisan'da gözaltına alındıktan sonra karakola götürülürken iki defa tıbbi yardım talep ettiği; ancak polis memurlarının buna olumsuz cevap verdiğine işaret etti. Olayla ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma sonunda polisler hakkında yeterli delilin toplandığını belirten Mosby, "Yürütülen kapsamlı ve bağımsız incelemeler sonucunda ve adli tıp raporları ışığında Freddie Gray'in ölümünün cinayet olduğuna kanaat getirdik. Elimizde davanın açılmasını gerektirecek yeterli delil var." dedi.

Baltimore emniyetinden toplam 6 polis memuru Freddie Gray'in ölümü davasında sanık olarak yargılanacak. Bir polis memuruna ikinci derece cinayet suçlaması yöneltilirken, diğer polisler için 'kasıtsız adam öldürme' suçlaması yapıldı.

Basın toplantısında Gray’in gözaltına alınmasını da 'yasadışı' olarak yorumlayan Savcı Mosby, talihsiz gencin gözaltına alındıktan sonra omuriliğinden yaralandığına dikkat çekti.

Gray, omiriliğinden yaralanması sonunda hastaneye kaldırılmış ancak bir hafta sonra (19 Nisan) yaşamını yitirmişti.