ABD'nin Baltimore kentinde polis şiddetine karşı yapılan protestolarda eylemcilerle emniyet güçleri arasında çatışma çıktı. En az 7 polis yaralandı.

Kentte 19 Nisan'da siyahi Amerikan vatandaşı Freddie Gray'in (25) ölümünden bu yana protestolar sürüyor. Gözaltında hastanelik olan Freddie Gray, bir hafta hastanede kalmış, belkemiğindeki ciddi ve açıklanamayan yaralar nedeniyle yaşamını yitirmişti. Protestolar Gray'in dün cenazesinin kaldırılmasından saatler sonra başladı.

Eylemcilerin polise tuğla, taş ve benzer şeyler fırlattığı ifade ediliyor. Yaralı polislerden birinin bilincinin yerinde olmadığı belirtildi. Helikopterlerle çekilen görüntülerde, onlarca insanın sokaklarda olduğu, polis memurlarıyla çatıştığı görülüyor. En az bir polis aracının da göstericiler tarafından taşlarla kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi. Baltimore polis yetkililerinden Yüzbaşı Eric Kowalczyk, polisin olayları kontrol altına almaya çalıştığını ve bölgeye biber gazı gönderildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda Ferguson ve New York'taki benzer olaylar da protestolara yol açmış ve ABD'de adalet sisteminin sorgulanmasına neden olmuştu.