Bangladeş'in başkenti Dakka'nın kuzeyindeki bir fabrikada, yardım malzemelerinin yapıldığı sırada çıkan izdiham nedeniyle 24 kişinin öldüğü, 50'den fazla kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Yerel polisin verdiği bilgiye göre başkent Dakka'nın 120 kilometre kuzeyinde bulunan Mymensingh bölgesindeki bir tütün fabrikasında yoksul vatandaşlar için yardım malzemesi dağıtıldı. Bu sırada fabrikanın küçük olduğu belirtilen kapısından içeri aynı anda girmeye çalışan vatandaşların izdihama neden olduğu aktarıldı. Bu sırada, ücretsiz elbiseleri almaya çalışan yoksul vatandaşlardan 24'ünün hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yerel televizyonlara yansıyan görüntülerde ise fabrika kapısında yüzlerce vatandaşın kanlı sandaletlerinin olması dikkat çekti. Mymensingh polis şefi Moinul Haque izdiham nedeniyle içinde iki çocuk ve kadınların da bulunduğu yoksul vatandaşlardan 24'ünün öldüğünü aktardı. Haque ayrıca, yaşanan izdihamda 50'den fazla kişinin de yaralandığını kaydetti.

İzdihamda eşini kaybeden Muhammed Robiul adlı vatandaş yerel bir televizyona verdiği demeçte acısını şöyle dile getirdi: "Eşim kendisi ve 4 çocuğumuza elbise almak için gitmişti."

Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina yaşanan trajedi üzerine derin şok yaşadığını söyleyerek acılı ailelere dua edilmesini istedi. Diyanet İşleri Başkanlığı ise yaptığı açıklamada, ölenlerin yakınlarına cenaze masraflarını karşılaması için 10 biner Taka (yaklaşık 125 dolar) verileceğini duyurdu.

Polis ve yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre olay sonrası fabrika sahibi ve 6 kişi halkın güvenliğini tehlikeye atmaktan dolayı tutuklandı.

Bangladeş'te fabrikaların güvenlik için yeteri kadar önlem almadığı belirtiliyor. Tangail şehrindeki bir fabrikada 2002'de yaşanan benzer bir izdihamda 40 kişi hayatını kaybetmişti. Yine ülkede 2013 yılında bir tekstil fabrikasının çökmesi sonucu 1100 kişi ölmüştü.