Bangladeş’in Padma nehrinde 100 yolcuyla alabora olan feribot kazasında 29 kişinin öldüğü, 40 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Başkent Dakka’nın 40 kilometre kuzeybatısındaki Manikganj bölgesinde batan feribotla ilgili olarak yetkililer, aralarında bir çocuğun da bulunduğu 29 kişinin cesedine ulaştıkları, kayıp sayısının ise net olarak bilinemediğini ifade etti. Ganges Delta’sını oluşturan üç nehirden biri olan Padma’daki faciada, söz konusu feribota mal yüklü bir kargo tankerinin çarptığı belirtildi.

Bangladeşli yetkililer, yerel saatle öğlen 12:00'da oluşan kazada, arama çalışmalarının devam ettiğini söylerken, feribottaki yolculardan bazılarının yüzerek karaya çıktığı kaydedildi. Ancak, birçok feribot kazalarında olduğu gibi kurbanların güvertede sıkışıp kaldıkları da ifade edildi.

Rakımı düşük ve nehirlerle kaplı ülkedeki su yollarında sık sık feribot kazası meydana geliyor. Feribot ve bot kazaları Bangladeş’te sıklıkla görülüyor ve feribotlarda kaç yolcunun olduğu net olarak bilinmiyor. 250 nehrin kesiştiği ülkede, feribot hala en önemli ulaşım aracı olarak kullanılıyor ve bunların çoğu kapasitesinin üstünde yolcu alıyor.

Ülkenin güneyinde 13 Şubat’ta meydana gelen benzeri bir kazada, en az 7 yolcu hayatını kaybetmişti.