26 Ağustos'ta İstanbul'dan yolculuğa başlayan 55 yaşındaki Tellioğlu, yol arkadaşı Mustafa Kılıç ile Sivas Caddesi'nde mola verdi.

Tellioğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyayı iki büyük felaketten kurtarmak için yola çıktığını söyledi.

Yürüyüşü Kahire'de noktalamayı amaçladığını anlatan Tellioğlu, "Dünyada şu an bir akıl tutulması söz konusu. Her yerde masum insanlar katlediliyor. Dünyayı yöneten güçler de aciz ve zavallı gibi olanları seyrediyor. Bir asker kayboluyor. Bu asker için 'dünyanın lideriyim' diyen devlet başkanı Filistin'i suçluyor. 2 binden fazla insan öldürülüyor. Ancak bu görmezden geliniyor. İşte bu akıl tutulmasıdır" diye konuştu.

Yaşanan kuraklığa da dikkati çekmek istediklerini belirten Tellioğlu, uğradıkları şehirlerde hem fidan dikimi hem de barışla ilgili broşürler dağıttıklarını dile getirdi.

Zaman zaman kendisine gönüllü insanların da eşlik ettiğini ifade eden Tellioğlu, "5 arkadaş yola çıkmıştık. Farklı nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kalanlar oldu. Şu an arkadaşım Mustafa Kılıç ile yürüyüşe devam ediyoruz. Şehirler arası yolculuğu otomobille yapıyoruz. Şehir içinde vatandaşlarla buluşuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Tellioğlu, sınırdan geçebilirse karayoluyla, sorun çıkarsa İstanbul'dan uçakla Kahire'ye ulaşacağını sözlerine ekledi.