Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bölgelerinde terörün ve terörizmin zemin bulamayacağını açıkladı. Barzani, ABD Merkezi Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Lloyd Austin ve beraberindeki askeri heyetle Erbil’in Selahaddin ilçesindeki Başkanlık Ofisi’nde bir araya geldi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada ağırlıklı olarak IŞİD’le mücadelenin ele alındığı belirtildi. Ayrıca Barzani'nin yakında ABD'ye yapacağı ziyaret de gündeme geldi.

Görüşmede Austin, Erbil'de 17 Nisan'daki patlamada ABD Başkonsolosluğu’nu koruyan ve faillerini kısa sürede yakalayan Kürt güvenlik güçlerine teşekkür ederken, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Lloyd Austin, ABD'nin Erbil'e askeri desteğinin devam edeceğini söyledi.

"Teröristler şehirlerde düzenledikleri terör eylemleriyle cephelerdeki yenilgilerini telafi etmeye çalışıyor. Ancak terörün ve teröristlerin hiçbir zaman Kürdistan'da zemini olmayacaktır. Teröristler, Kürdistan'da yer bulamayacaktır" diyen Barzani Washington'un kendilerine sağladığı askeri desteği hatırlatarak bundan dolayı teşekkür etti.

Toplantıya ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ve Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver de katıldı.