Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat'ın merkezi hükümeti ile yaptıkları anlaşmaya bağlı olduklarını söyledi.

Neçirvan Barzani kendisine ait başbakanlık makamında, Irak Parlamentosu'nun Petrol ve Gaz Komisyonu'ndan sorumlu milletvekilleriyle bir araya geldi. Irak Kürdistan Başbakanlık basın ofisi ise toplantı hakkında yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, Bölgesel Kürt Yönetimi'nin her zaman Irak Anayasası'nın yasalarına uyarak adımlar attığına dikkat çeken Barzani, "Petrolü araştırmakta, bulmakta ve satış aşamasında Irak Anayasa'sına uyduk." ifadesini kullandı.

Barzani: "Biz Sayın Abbadi ile yaptığımız petrol anlaşmasına bağlıyız. Umarım diğer sorunlarımız için de çözüm yolu buluruz. Sizin üçüncü taraf olarak her konuda iki tarafa yardımcı olmanızın büyük bir önemi var. Biz Bölgesel Kürt Yönetimi olarak elimizden gelen yardımı esirgemeyiz." şeklinde konuştu.

Irak Parlamentosu'ndan gelen heyetin ise Barzani'nin gösterdiği tavırdan memnuniyet duydukları, Parlamento olarak daha aktif bir şekilde iki taraf arasında yer alacaklarını belirttikleri açıklandı.