Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Katar Dışişleri Bakanı Halit Atiye'yi kabul etti.
Pirmam şehrindeki görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmenin içeriği ile ilgili Kürt Yönetimi yazılı açıklama yayınladı.

Katar Dışişleri Bakanı'nın, ” Bir yandan teröre karşı büyük savaş veriyorsunuz, diğer yandan da ekonomi krize rağmen yüzbinlerce mültecinin farklı etnik grupları arasında ayrım yapmaksızın ağırlamanız takdire şayan bir davranıştır.” dediği ifade edildi.

Barzani'nin ise terörün her gün daha fazla büyüdüğünü, farklı mezhepler arasındaki çatışmaların terörün işine yaradığını söylediği aktarıldı.

Açıklamada Barzani'nin; Terörün tek çözümü silahla olmaz . Aynı anda siyasi, ekonomi ve sosyal alanlardaki tohumlarını da kurutmamız lazım. Bunun için herkes elinden geleni yapmalıdır. Terör bir tarafın bitirebileceği bir şey değildir.” ifadeleri kullandı.

MÜLTECİLERE 2 MİLYON EURO BAĞIŞ

Barzani ile görüşmesinin ardından Erbil Uluslararası Havaalanına gelen Katar Dışişleri Bakanı Atiye, Kürt Yönetimi'nde bulunan mültecilere 2 milyon Euro bağışında bulundu.
Anlaşma protokolü Kürt Yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari ve Katar Dışişleri Bakanlığına bağlı Uluslararası Yardımlaşma Örgütü Başkanı Ahmet Mureyhi tarafından imzalandı.