Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, IŞİD ile mücadele kapsamında İngiltere'nin başkenti Londra’da yapılan toplantıya, Kürt bölgesinden kimsenin çağrılmamasını eleştirdi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı resmi internet sayfasında yayınlanan açıklamada Barzani, “IŞİD’e karşı mücadele eden ülkelerin katıldığı Londra’daki toplantıya, bu örgüte karşı sıcak çatışma içinde olan Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden kimse davet edilmedi. IŞİD terörüne karşı ağır bir mücadele içindeyiz. Kahraman Peşmergelerin dökülen kanı sayesinde IŞİD teröristlerini büyük bir hezimete uğrattık. Farklı dinden ve etnik unsurdan yüzbinlerce sığınmacıyı koruduk. Onları korurken de sayısız şehit verdi. Çok geniş bir coğrafyayı da halkının etnik ve dini aidiyetine bakmadan teröristlerin elinden kurtardık” dedi.

“ Peşmerge ve Kürt halkının verdiği kurbanlara saygı gösterilmesini beklerdik” diyen Barzani, “Bu ve buna benzer toplantılara Kürdistan Bölgesi’nden de bir temsilcinin yer almasını isterdik. Dünya terörizmiyle en etkin savaşı yürüten ve fiili savaşın içinde olan taraf biziz."ifadelerini kullandı.


“Buradan Kürdistan halkının ve yöneticilerinin rahatsızlığını ifade etmek isteriz. Bu, bize çok ağır gelmiştir ve bizi çok üzmüştür. Kürdistan halkı, bu tür uluslararası toplantılarda bir temsilci bulundurmayı hak ediyor. IŞİD ile mücadelede en ağır yük, Kürdistan halkının sırtındadır. Kürdistan halkının sesini yalnızca kendi temsilcileri uluslararası toplantılarda hakkıyla dile getirebilir.” dedi.