Düsseldorf başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının resmi açılışı için Almanya’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, hizmetleri geliştirme sözü verdi. Ahmet Davutoğlu, Almanya’ya gerçekleştirdiği günübirlik ziyaret kapsamında Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda Türklere seslendi.

Konsolosluk hizmetlerinin kalitesinin artırılacağı sözü veren Davutoğlu, “Mekânlarımızı güzelleştireceğiz. Hizmetlerimizi etkinleştireceğiz. Başkonsolosluklarımız ve büyükelçiliklerimiz bütün Avrupa’da ve Almanya’da vatandaşlarımıza yakın ve aynı zamanda da Alman yetkililerle tam bir işbirliği içinde güzel bir geleceğe hep beraber yürüme iradesi göstereceğiz.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin şu anda Dünya’da en fazla temsil edilen 7. ülke olduğunu dile getiren Başbakan, “Sadece temsil sayımız artmadı. Temsil kalitemizde de olağanüstü bir değişim yaşanıyor.” diye konuştu.

ALMAN TÜRKİYE İLİŞKİLERİ DÜNYA’YA ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

“Biz Alman Türkiye ilişkilerini Dünya’ya örnek teşkil eden ilişkiler olarak görüyoruz.”diyen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, “Almanya’daki vatandaşlarımızın mevcudiyetini, sadece milli mevcudiyeti değil kültürel mevcudiyeti ve sosyal mevcudiyetini de Avrupa’yı ve Almanya’yı zenginleştiren bir unsur olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Her zaman vurguluyoruz. Türk milleti kendi kimliğini korumaya özen gösterir; ama nereye giderse gitsin en kısa zamanda da intibak eder. O anlamda intibak etme kabiliyetine bağlı katılım ve entegrasyon anlayışımız kesinlikle asimilasyon benzeri bir yaklaşıma izin vermez. Ancak kültürel varlığımızı korumamız da entegrasyona bir engel teşkil etmez. Aksine Avrupa kıtasını zenginleştiren, Düsseldorf’un çoğulculuğuna katkı yapan, Düsseldorf’ta Alman Türk kültürünün kaynaşmasına vesile olan bütün Avrupa’nın sathında da bu tür çabalarla ortak kültürümüzü karşılıklı saygı içinde geliştiren bir ortamın oluşmasına katkıda bulunur.”

Başbakan Davutoğlu, Alman yetkililere konsolosluğunu açılışında gösterdikleri kolaylıklar için teşekkür etti. Başbakan, açılış kurdelesini dışarıda yağan yağmur sebebiyle konuşma yaptığı salonda Alman yetkililerle birlikte kesti.

Törende hazır bulunan Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel de Davutoğlu’ndan önce bir konuşma yaptı.